Régebbi hírek

Vissza az hírekhez

Ahol a múlt és a jövő adapterei találkoztak

Az Agro-Alfa hivatalos nyugati OROS kereskedőpartner, termékeikre bátran kérjen ajánlatot üzletkötőinktől! Termékek leírása>>

 

2016. február 4. 10:32

A Linamar Hungary Zrt. OROS divíziója idén is az A pavilonban várta az AGROmashEXPO és AgrárgépShow rendezvényre kilátogató régi és új partnereit. A magyar gyártó kiállítási területén négy adapter kapott helyett: a hagyományos OROS HSA mellett az OROS3 HSA és az OROS CORNADO kukorica adapter, valamint az OROS SUN szárzúzós napraforgó adapter.

OROS SUN adapterrel napraforgó betakarítás és szárzúzás egy menetben

„A középpontba az OROS SUN szárzúzós napraforgó adapterünket helyeztük, így nem meglepő, hogy a standon is központi helyre került, méghozzá egy megfestett napraforgótábla elé. A gép mechanikus szárzúzóval szerelt, aminek köszönhetően alacsony tarlót hagy maga után. Egy menettel betakarít, és azzal együtt már a szárzúzást is elvégzi” – mutatta be a terméket Máté Emese az OROS marketingese. A rázótálcás napraforgó adapter természetesen bármely kombájntípusra felszerelhető, alapvetően 6-tól 16-soros változatig vásárolható.


Máté Emese az OROS Sun szárzúzós napraforgó adapter mellett (Fotó: Gribek Dániel)

Az OROS SUN minimális szemveszteséggel dolgozik, az oldalhajtásnak automatikus olajzó és automatikus láncfeszítő rendszere van, a rázótálcák optimális kialakítása pedig biztosítja a megfelelő anyagáramot. A gépet egyszerű felépítés, könnyű szerelhetőség és minimális karbantartási igény jellemzi.

A már említett szárzúzó egység távolsága az adaptertől a kombájn fülkéjéből állítható, így különböző betakarítási magasságoknál is tartható az optimális szárcsonk magasság. Előre dőlt állományoknál és különböző magasság esetében sem fordulhat elő, hogy a szárzúzó kés hamarabb levágná a szárat, mint ahogy az adapter forgókése leválasztja a napraforgótányért a szárról.


Az OROS Sun szárzúzós napraforgó adapter a festett háttérrel (Fotó: Gribek Tímea)

Kukoricához három OROS adapter

A Linamar Hungray Zrt. OROS standján helyet kapott a hagyományos OROS HSA adapter is, amivel a múltat kívánták bemutatni, hiszen az eszköz a megjelenése óta sok változáson esett át. Az egyik legszembetűnőbb különbség a külső. „A piaci igényeknek megfelelően az OROS HSA óta stílusváltáson mentek át a gépeink, a narancssárga vázról átváltottunk a fekete vázra. Ehhez színes burkolatot tudunk párosítani a termelők igényei szerint, hiszen egyre fontosabbnak tartják azt, hogy az adapter kinézetben is jól illeszkedjen a kombájnhoz. Továbbá a 3. generációs OROS HSA késes törőhengerekkel van ellátva a hatékonyabb betakarítás érdekében.” – mondta el Máté Emese, utalva arra, hogy az OROS SUN napraforgó adapterekhez hasonlóan az OROS kukorica adaptereiket is bármely kombájntípusra le tudják gyártani. Ennek segítségével nemcsak technikai szempontból, de vizuálisan is univerzálissá váltak.


Az új fejlesztésű, zöld OROS 3 HSA (Fotó: Gribek Dániel)

A standon ezt szemléltetve egy piros CORNADO és egy zöld OROS3 HSA is helyet kapott. Utóbbi a hagyományos, OROS HSA szántóföldi tesztelések eredményei alapján továbbfejlesztett változata. A régi típushoz képest nagy különbség, hogy megújult az oldalhajtás, és a törőegység is. Így az OROS3 HSA esetében agronómiailag hatékony, késes törőhengerek kerültek az adapterre, amelyek kisebb energiaigénnyel tudnak dolgozni, ezzel gazdaságosabbá teszik a betakarítást. A késes szárroppantási technológiának köszönhetően könnyebb lesz a talaj előkészítés. A gép rendelhető mechanikus, elektromos vagy hidraulikus törőléc állítással is, illetve az egész adapter az univerzális vázszerkezetnek köszönhetően könnyen átszerelhető kombájntípus váltásnál.

(FORRÁS:Gribek Dániel - Agrofórum Online)

Témakör:

Kulcsszavak:

Írjon nekünk, visszahívjuk