Régebbi hírek

Vissza az hírekhez

Bővül a Lemken függesztett ekéinek választéka​

A Juwel 8 már M változatban is elérhető

Az M és MV ekék hidraulikus fordítóművel és mechanikus dőlésállítással vannak szerelve. A rövid, robusztus, 120 mm-es fordítótengellyel szerelt fordítómű biztosítja az eke pontos és megbízható átfordítását.

A Juwel 8 M dőlésének állítása egy ütközővel és egy zárt anyával végezhető el; a beállítás oldalanként külön történik. A könnyen kezelhető zárt anyák védik a menetet a szennyeződéstől biztosítva azt, hogy a dőlés beállítása mindenkor akadálytalan legyen.

A Juwel 8 M és MV típusok alapfelszereltségébe tartoznak a DuraMaxx ekefejek, melyek teli vagy réselt kormánylemezzel, acél vagy műanyag kivitelben vagy hibrid változatban is rendelhetőek, igazodva az igények széles köréhez. A kevésbé problémás talajoknál, kisebb területekhez a Juwel 8 M ekék Dural ekefejekkel is rendelhetőek.

Mind az előhántók, melyek szerszám nélkül állíthatóak, mind a mélységhatároló és kombinált Uni-kerekek – ami új felszereltség a Juwel 8 esetén – a Juwel 8 M esetén is elérhetőek. Az alapkivitelű csillapító munkahengerek biztosítják a kerék sima átfordulását az átfordítás során. A kerekek megbízható mélységhatárolást biztosítanak, mivel nincs hozzájuk szabályozó láncra szükség.

Juwel 8 M a szántóföldön - A kép illusztráció.

TurnControl Pro vezérlés a LEMKEN Juwel ekékhez

A mezőgazdasági munkagépeknél, a munkafolyamatok növekvő mértékben összekapcsolódnak és egyre több munkagép van elektronikus vezérléssel felszerelve.

Az ISOBUS szabvány lehetővé teszi, hogy a megoldásokat több gépen is alkalmazzák. Így az ekék esetén is értelmet nyert ennek alkalmazása. A TurnControl Pro rendszerrel a LEMKEN először kínálhat ISOBUS ekevezérlést a Juwel függesztett váltvaforgató ekékhez

A Juwel függesztett váltvaforgató ekére szerelt TurnControl rendszer az elektro-hidraulikus fordítóművel és a hidraulikus szögállítással ideális környezetet teremt az ISOBUS vezérlés számára. A TurnControl Pro lehetővé teszi ezen funkciók egyszerű vezérlését a CCI 200 terminálon vagy a traktor ISOBUS rendszerén keresztül anélkül, hogy a vezérlőszelepeket kellene működtetni.

TurnControl Pro a CCI 200 terminálon - A kép illusztráció.

OptiLine beállítás a Diamant félig-függesztett ekéknél

2017-től a LEMKEN egy olyan beállító rendszert kínál félig-függesztett ekékhez, ami javítja az eke oldalirányú vezetését és így csökkenti az üzemanyag fogyasztást. Ezt egy kiegészítő hidraulika munkahenger biztosítja, ami az eke hárompont függesztőtornyára van felszerelve.

Mérési eredmények bizonyítják, hogy az új OptiLine beállító rendszer segítségével akár 10% üzemanyag megtakarítás is elérhető. Az oldalra húzás nélküli szántás azt is jelenti, hogy jelentősen csökken a kezelő terhelése, mivel nem kell ellenkormányozni. A kezelő optimálisan be tudja állítani az ekenád nyomását és a traktor oldalra húzását a hidraulika nyomás beállításával.

Opti Line beállító rendszer - A kép illusztráció.
 

 

(Forrás: AgroNapló)

Írjon nekünk, visszahívjuk