Régebbi hírek

Vissza az hírekhez

Massey Ferguson 3600-as széria

Szőlészetek, gyümölcsösök és ültetvények elsőszámú traktora

A Massey Ferguson a kertészeti géptámogatáshoz, a keskeny nyomtávú traktort kereső gazdálkodóknak az MF 3600-as szériát ajánlja. A sorozaton belüli 18 féle verzió garantálja, hogy minden érdeklődő megtalálja a saját gazdaságához legjobban illeszkedő gépet. 

Ugyan hagyományos értelemben kistraktorokról van szó, azonban számos, a nagy MF-ekben látott megoldást találunk rajtuk.  SISU motorok, kategóriavezető helykínálat a fülkében, hatékonyság és gondosan megtervezett funkcionalitás jellemzik a „háromezerhatosokat“.

massey fergusonA gépcsaládon belül 3 felépítményt különböztetünk meg: A, VSF és GE modelleket. 

• Az A jelű gépek a legerősebb és legszélesebb 3600-asok, így univerzálisan használhatók. 
• A V jelű modellek szőlőbirtokok, gyümölcsösök erőgépei, amelyek már akár 1 m szélességtől elérhetők. Találunk gépet keskeny és széles sortávú művelésre egyaránt a családban. Az S-es gépek speciális alkalmazásokra ajánlottak. Az F verziók gyümölcsösökbe, ültetvényekbe valók.
• Továbbá találhatók még GE jelzésű, alacsony felépítményű traktorok. Hazánkban az S és F modellek a legkedveltebb MF 3600-asok.massey ferguson

A traktorok meghajtásáról háromhengeres SISU motorok gondoskodnak 69 és 102 LE közötti teljesítménnyel. Az erőforrások három hengeresek és 3,3 l hengerűrtartalommal rendelkeznek. A hengerszám csökkentésnek számos előnye van a kistraktor szegmensben: kevesebb a forgó és kopó alkatrész, jelentősen csökkenő üzemanyag-fogyasztás. A motorok gyakorlatilag a már bizonyított 6,6 l-es, 6 hengeres SISU erőforrások „félbevágva” (ezek a motorok üzemelnek az MF7600-as szériában). Mivel az igénybevétel ebben a kategóriában nem olyan jelentős, ezért a fejlett anyagok és kipróbált technológia végett az erőforrások élettartama sem csökken négyhengeres társaikhoz képest. 

Sebességváltóból többféle áll rendelkezésre a gépekhez. Találhatunk 24x12-es hajtóművet elektro-hidraulikus kormányról vezérlehető irányváltóval. Rendelkezésre áll 24x24-es váltó SpeedShift funkcióval, amely lehetővé teszi a fokozatok gombnyomásra történő váltását, valamint mechanikus üzemeltetésű 24x24 és 12x12-es hajtóművek is elérhetők.

Élenjáró funkcionalitás – fordulékonyság, állandó teljesítmény, kényelmes váltások

massey ferguson

A széles szelekció végett mindig az ideális váltóművet választhatjuk attól függően, hogy milyen sebességű és teljesítményigényű műveletekhez használjuk a traktort.
massey fergusonBeszállva a fülkébe a helykínálat meglepően bőséges.  A kezelőszervek kézreesnek, a kormány megfelelő távolságra van, a váltókart és irányváltót kényelmesen el lehet érni.  Ami a legmeggyőzőbb azonban a tér, ami körülveszi a kezelőt. A láb, a test és a fej is kiválóan elfér, a kilátás a nagy üvegfelületek révén elsőrendű. Még a nagyobb termetű kezelők is kényelmesen elférnek a traktorokban.  A felhasznált anyagok minőségiek és időtállóak.

Forrás: Agroinform.hu

Írjon nekünk, visszahívjuk