Régebbi hírek

Vissza az hírekhez

MEGJELENT A KERTÉSZETI GÉPEK PÁLYÁZATA

2016. nov. 09.

A palyazat.gov.hu portálon megjelent a VP2-4.1.3.5-16 Kertészet korszerűsítése-Kertészeti gépbeszerzés támogatása pályázati felhívás. Mint azt már korábban is lehetett tudni, a támogatás intenzitása 50%, közösségi beruházások és fiatal gazdák esetében +10%. A támogatás maximális összege 10.000.000,- Ft.

Az idei pályázat esetében is jelentősen változtak a szabályok a korábbi kertészeti pályázatokhoz képest. A támogatható eszközök között a traktorok teljesítményének felső határa ugyan 75-ről 80kW-ra emelkedett, ehhez azonban a pályázó árbevételének 75%-a kertészeti tevékenységből kell származzon. Ugyanez igaz a talajművelő eszközök(ekék, lazítók, tárcsák, kultivátorok, stb.) beszerzésére. A traktorok esetében további kitétel, hogy a támogatási összeg felső határa 5 Millió Forint.

A fenti kitételek nem vonatkoznak az egyéb kertészeti gépek vásárlására, így a vontatott és az önjáró kertészeti betakarítógépek beszerzésére sem. Nem támogatottak az öntözéssel, természeti károk megelőzésével és a post harvest tevékenységekkel kapcsolatos beruházások.

A támogatási kérelmeket 2016. december 19-től lehet benyújtani forráskimerülésig, de legkésőbb 2018. december 18-ig. A beérkezett pályázatokat több ütemben dolgozzák fel, az első ütem esetében 2017. január 19-ig lehet kérelmeket benyújtani. A további értékelési határnapok a felhívásban megtalálhatóak. A megvalósítást a kérelem benyújtását követő napon saját felelősségre meg lehet kezdeni. A beruházások lebonyolítására 24 hónap áll rendelkezésre. A támogatott projektek esetében a támogatás összegének 50%-a előlegként lehívható lesz.

A felhívás mellékleteivel együtt elérhető itt

Írjon nekünk, visszahívjuk