Régebbi hírek

Vissza az hírekhez

Napraforgó-betakarítás és szárzúzás egy menetben

Napraforgó-betakarítás és szárzúzás egy menetben

 

A piaci igényeknek megfelelő műszaki fejlesztéseket kínál a Linamar Hungary Zrt. OROS Divíziója.

OROS SUN napraforgó betakarító – adapterrel szárzúzás egy menetben
A napraforgó-betakarító adapterek gyártása és fejlesztése több éves múltra tekint vissza. Ezért is mérnökeik mindig a piaci igényeket szem előtt tartva fejlesztik OROS SUN adaptereiket egyre hatékonyabbá. Ennek köszönhetően 2015-től bevezetésre került az OROS SUN+CHOP szárzúzós napraforgó-adapterük, mely lehetővé teszi a betakarítást és a szárzúzást egy menetben. Kényelmi megoldásként funkcionál, hogy a mechanikus szárzúzó magasságának állítása a kombájn fülkéjéből megoldható, és így különböző betakarítási magasságoknál is tartható az optimális szárcsonk magasság.

tarlókép

Az OROS SUN-t rendkívül minimális szemveszteség jellemzi – fotó: Linamar

Az OROS SUN+CHOP szárzúzó hatékonyságát az is igazolja, hogy előre dőlt, illetve különböző magasságú állományokban sem fordulhat elő, hogy a szárzúzó kés hamarabb levágná a szárat, mint ahogy az adapter forgókése leválasztja a napraforgótányért a szárról. Mindemellett az OROS SUNnapraforgó-betakarító adaptert egyszerű felépítés, könnyű szerelhetőség és nem utolsó sorban a rázótálcás kialakításnak köszönhetően, rendkívül minimális szemveszteség jellemzi. A gazdák igényeinek megfelelően 6-tól 16 soros kivitelig rendelhető.

Kukorica betakarításhoz – három OROS adapter
A Linamar Hungary Zrt. OROS divízió kukorica-adapter gyártása és fejlesztése lassan 50 évre tekint vissza. Ez idő alatt a gazdák igényeihez igazodva és a termelékenység növekedésének köszönhetően adaptereik folyamatos fejlesztésen, megújuláson estek át. 2015-ben is egy ilyen megújulásnak köszönhetően vezették be az OROS3HSA kukorica-betakarító adapterüket, mely a piacon már jól ismert OROS HSA kukorica-betakarító adapter szántóföldi tesztelései alapján továbbfejlesztett változata.

Oros Cornado kukorica-betakarító adapter – fotó: Linamar

A fejlesztésnek köszönhetően, a hatékonyságot szem előtt tartva, a törőegységek késes törőhengert kaptak, így könnyebbé válik a talaj előkészítés és nem utolsó sorban, kisebb energiaigényének köszönhetően gazdaságosabbá teszik a betakarítást. A műszaki korszerűsítés mellett a külső megjelenésre is figyeltek. A narancssárgáról univerzális fekete vázra váltottak, melyhez bármely kombájn színben rendelhetőek a műanyag sorválasztó burkolatok, ezzel is hangsúlyozva, hogy független adapter gyártó cég. Ennek megfelelően bármely kombájntípushoz adaptálhatóak a gépeik.

További univerzális kukorica-betakarító adaptert kínál a gyár. Az OROS CORNADO 6,8,12 és akár 16 soros, fix és csukható kivitelben is rendelhető. A korszerű kardánhajtásnak köszönhetően minimális a karbantartási igénye, és emellett alacsonyabb energia felvétel jellemzi. Tökéletes szárzúzása a zúzókések optimális elhelyezkedésének és megfelelő fordulatszámának tudható be. Fekete vázzal, színes műanyag burkolatokkal is rendelhető és bármely kombájntípusra adaptálható több, kényelmi opciós kiegészítővel.

Legyen Öné verhetetlen áron az OROS SUN adapter! Kattintson az akcióért!

Írjon nekünk, visszahívjuk